Behöver du ta hand om en äldre?

Har du en äldre person i din närhet som inte riktigt klarar av sin vardag som förr? En person som behöver praktisk hjälp, extra tillsyn och kärlek? Någon som kanske känner sig ensam och deprimerad ibland, som kan bli lite ”virrig” och skör och som du inget hellre vill än att finnas till för, men tiden räcker inte och du blir osäker på vad som är bästa stöttningen? Var ska du lägga mest tid och energi på och vad betyder mest för den äldre?

DU betyder mest. Att få träffa dig räcker förmodligen långt. Ett telefonsamtal extra, ett glatt sms, en lång och fin kram. Som anhörig till en äldre ligger ofta storheten i det lilla, men självklart kan det också vara så att det behövs större insatser. Stöttning i ekonomiska frågor, sjukvårdsbesök, praktiska hjälpmedel, kontakt med äldreomsorg och övrig vårdpersonal. Man kan lätt känna sig otillräcklig.

Vi vill ge dig ett stabilt och uppdaterat anhörigstöd, så att du blir mindre ensam och får möjlighet att ge din närstående precis den hjälp som han eller hon förtjänar.

En bra plats ger dig en praktisk verktygslåda som du kan använda för att stötta den äldre på bästa sätt. Här finns bland annat nationella nyheter, enkla webbutbildningar, tips på litteratur, intressanta poddar och information om föreningar och nätverk - mängder med tips och råd som kan ge dig värdefull inspiration och kunskap i din viktiga roll.

Tack vare vår sorteringsfunktion kan du göra En bra plats till just Din plats, med stöd som passar för äldre. Det gör uppdraget som närstående lite lättare och du behöver inte slösa energi på att söka hjälp på egen hand.

Ta hand om dig själv och ta emot hjälp. Vi vill att du ska må så bra som möjligt och ett utvecklat anhörigstöd är en av sakerna vi värnar om att alla kommuninvånare ska få.
Så blir det Din plats!

Sortera
I inställningarna kan du välja vilket eller vilka ämnen som intresserar dig och som skulle kunna vara till hjälp och nytta för dig i rollen som anhörig. En bra plats kommer sortera ut material som blir specialanpassat efter dina val och på så vis kan du fokusera på det som är viktigt utan omvägar.

Spara dina favoriter
Har du läst en riktigt bra artikel eller sett en nätverksträff du inte vill missa? Klicka på hjärt-symbolen så hamnar informationen under dina Favoriter och du kan enkelt hitta tillbaka till den nästa gång du går in på En bra plats.


Nätverka med andra
Att mejla, prata med eller träffa andra anhöriga i samma situation som du kan ge en riktig boost. Vårdpersonal kan hjälpa till med mycket, men en medmänniska som upplever det du upplever och tacklar samma utmaningar kan bidra med ovärderlig input.


Lokal koll
Vad händer i din kommun? Vi ser till att du inte missar någon viktig informationsträff eller annat matnyttigt som sker på lokal nivå och lägger kontinuerligt ut våra nyheter på En bra plats. Känn dig varmt välkommen att ta del av det som kommunen har att erbjuda!