Är du förälder eller nära anhörig till ett barn med funktionsnedsättning?

Vi vet att många föräldrar i den här situationen kan känna att de behöver kämpa för att få hjälp och att insatserna kring barnet inte upplevs som tillräckliga. Det är förstås en stor frustration och det ställer extra hårda krav på föräldraskapet och även på relationen till den andra föräldern. För dig som dessutom har ett barn med en sällsynt diagnos kan känslan av ensamhet vara överväldigande.

Vi vill att En bra plats ska bli en energikälla för dig. En källa till kunskap, värme och j-lar anamma när det behövs. Här kan du hitta nya själsfränder i samma situation som du, som förstår hur det känns att leva med ständigt läckande energi och som vet vad som krävs för att orka kämpa vidare. Som vet att kärleken gör att man orkar vad som helst - men att man behöver en paus ibland.

En bra plats ger dig en praktisk verktygslåda som du kan använda för att stötta ditt barn på bästa sätt. Här finns bland annat nationella nyheter, enkla webbutbildningar, tips på litteratur, intressanta poddar och information om föreningar och nätverk.

Tack vare vår sorteringsfunktion kan du göra En bra plats till just Din plats, med stöd som passar för olika former av funktionsnedsättning. Det gör uppdraget som förälder och närstående lite lättare och du behöver inte slösa energi på att söka hjälp på egen hand.

Ta hand om dig själv och ta emot hjälp. Vi vill att du ska må så bra som möjligt och ett utvecklat anhörigstöd är en av sakerna vi värnar om att alla kommuninvånare ska få.
Så blir det Din plats!

Sortera
I inställningarna kan du välja vilket eller vilka ämnen som intresserar dig och som skulle kunna vara till hjälp och nytta för dig i rollen som anhörig. En bra plats kommer sortera ut material som blir specialanpassat efter dina val och på så vis kan du fokusera på det som är viktigt utan omvägar.

Spara dina favoriter
Har du läst en riktigt bra artikel eller sett en nätverksträff du inte vill missa? Klicka på hjärt-symbolen så hamnar informationen under dina Favoriter och du kan enkelt hitta tillbaka till den nästa gång du går in på En bra plats.


Nätverka med andra
Att mejla, prata med eller träffa andra anhöriga i samma situation som du kan ge en riktig boost. Vårdpersonal kan hjälpa till med mycket, men en medmänniska som upplever det du upplever och tacklar samma utmaningar kan bidra med ovärderlig input.


Lokal koll
Vad händer i din kommun? Vi ser till att du inte missar någon viktig informationsträff eller annat matnyttigt som sker på lokal nivå och lägger kontinuerligt ut våra nyheter på En bra plats. Känn dig varmt välkommen att ta del av det som kommunen har att erbjuda!